Veel gestelde vragen 1: Hoe bereken ik de hefboom van een turbo?

Turbo’s zijn interessante beleggingsproducten welke voor extra rendement kunnen zorgen via de zogenaamde hefboom. De hefboom ontstaat omdat de bank het grootste gedeelte van de onderliggende waarde van een turbo, voor het gemak een aandeel Ahold, voor u financiert, het zogenaamde financieringsniveau.

In het algemeen geldt de volgende vergelijking:

  • De koers van een turbo + financieringsniveau = koers onderliggende waarde (aandeel Ahold).

Met andere woorden:

  • Koers turbo = Onderliggende waarde – financieringsniveau.

De hefboomwerking ontstaat nu omdat de koers van de turbo, grosso modo, stijgt met de koers van de onderliggende waarde in euro’s. In percentages is dat een aanzienlijk grotere stijging omdat de turbo een fractie van de onderliggende waarde is. De hefboom is te vatten in de volgende formule:

  • Hefboom turbo long = Referentiekoers onderliggende waarde/(Referentiekoers onderliggende waarde – Financieringsniveau)

Een getallenvoorbeeld:

  • Onderliggende waarde bij aanschaf van de turbo (de referentiekoers): Ahold € 10

  • Financieringsniveau: € 7,50

  • Intrinsieke waarde turbo: € 2,50

Stijgt de koers van Ahold naar € 12,50 (een stijging van 25%) dan stijgt de koers van de turbo ook met € 2,50, dat is dus een stijging van 100%. De stijging van de turbo is dus vier keer zo groot, percentueel gezien, als de stijging van de onderliggende waarde. De hefboom is dus 4.

Pas op het moment van aankoop wordt de hefboom van een Turbo vastgelegd. Dit komt doordat de referentiekoers van de onderliggende waarde fluctueert. De hefboom van een eenmaal aangekochte Turbo blijft echter constant gedurende de looptijd van uw belegging, zolang het financieringsniveau niet wezenlijk verandert.

We moeten er wel op wijzen dat de hier gehanteerde vergelijking voor de waarde van de turbo kan afwijken van de realiteit. Dit houdt verband met factoren zoals financieringskosten (of opbrengsten, op turbo’s short), valuta effecten, dividend, en een mogelijke ratio (als er meer turbo’s nodig zijn voor de aanschaf van een onderliggende waarde). We komen daar uitgebreid op terug.

Geschreven door BeursProf Beleggenstips. BeursProf is een initiatief van een groep enthousiaste academici met passie voor de beurs en beleggen.

Comments are closed.